När livet inte blivit som vi tänkt oss och gamla drömmar krossats då blir vi gruvligt besvikna. Besvikelse kan vara en sorg och en smärta. Vi måste klara att bära känslan annars blir vi sjuka.

När sorgen klingar av och smärtan avtar är det dags att drömma nya drömmar. Kanske mer jordnära drömmar som handlar om att jag ska må bra och få njuta av livet, än att drömma högtflygande drömmar.

Ett sätt för mig att skydda mig från besvikelsens smärta är att ha låga förväntningar. Det behöver inte hända fantastiska saker utan det räcker bra med att få leva ett lugnt och behagligt liv. Jag gör det som är meningsfullt för mig och odlar tacksamhet för allt som är bra i mitt liv. Det finns alltid något att vara tacksam för.

Så nu går jag vidare med lite mindre drömmar om framtiden. Att få vara frisk räcker långt. Egentligen är det en väldigt stor sak, detta att vara frisk. Då blir det omöjliga möjligt.

Om vi har låga förväntningar kan vi också bli positivt överraskade av livet. Och det är mycket bättre än att riskera att bli besviken.