Kris och personlig utveckling, vårt samhälle och omvärld, vardagsandlighet och feminism!

Det handlar om praktisk tillämpning av kunskaper och livserfarenheter. Från att ha varit en utpräglad teoretiker som slukade litteratur som jag inte hade tid att reflektera över, drabbades jag av psykisk sjukdom och hamnade i en omöjlig livssituation. Med framförallt biblioterapi, musik, andliga övningar och friskvård lyckades jag ta mig tillbaka till livet igen. Min blogg handlar mycket om kris och utveckling.

Vill du också leva ett mera balanserat liv?
Funderar du också på vad verklig framgång i livet innebär?

Efter en lång tids sjukdom orkar jag vara aktiv igen!

Jag är aktiv i samhället igen. Krisen mynnade ut i ett samhällsengagemang där jag får nytta av mina samlade kunskaper och erfarenheter. Efter att ha fått rätt på mig själv riktar jag mig utåt för att vara med och påverka och förändra vårt samhälle i en hållbar riktning. Framöver kommer bloggen att handla mer om samhället och allas rätt att vara del av gemenskapen.

Hur ska vi leva tillsammans så att alla har det bra?
Hur kan vi göra skillnad?

Min andliga guru:

Min andliga guru är den indisk-amerikanska läkaren och författaren Deepak Chopra som har gett ut över 50 böcker. Jag kan varmt rekommendera Chopras böcker till dig som intresserar dig för andlighet och personlig utveckling.
Deepak Chopras hemsida.


Senast bloggat

SAKNAD På spaning efter landet inom oss

6 juli, 2023|Kommentarer inaktiverade för SAKNAD På spaning efter landet inom oss

Jag har läst boken SAKNAD På spaning efter landet inom oss av Katarina Barrling och Cecilia Garme. Det är en mycket bra bok! Den handlar om hur Sverige har förändrats kulturellt. Från att ha varit [...]

Demokrati

11 juni, 2023|Kommentarer inaktiverade för Demokrati

Jag har läst boken Demokrati, En liten bok om en stor sak av Sofia Näsström. Hon förklarar vad som är bra med demokrati och var den brister. Hon siar on demokratins framtid och vad som kan bli. [...]

Skönheten i kaos

14 maj, 2023|Kommentarer inaktiverade för Skönheten i kaos

Jag har läst en liten bok av fysikern Julia Ravanis med titeln Skönheten i kaos. Boken handlar om fysik och jag skulle ljuga om jag sa att jag begriper allt. Men genom att läsa Skönheten [...]