Summan av lasterna är konstant

Svagheter kan ta sig väldigt många uttryck. Någon är oärlig, någon annan spelar bort alla sina pengar, någon shoppar för pengar hon inte har, någon frossar, någon är girig och kan aldrig få nog, någon behöver droger för att stå ut och någon förtalar sina vänner. Listan kan göras hur lång som helst. De är alla svagheter i någon form.

Vi har ofta överseende med våra egna svagheter. Vi hittar goda anledningar att rättfärdiga våra brister. Däremot kan vi fullständigt döma ut andra människor för deras svagheter. Vi har ingen som helst förståelse för hur någon kan vara svag på ett område där vi själv är starka.

Jag röker till exempel och det finns gott om människor som demoniserar mig på grund av det. Jag blir trött! Vi har alla styrkor och svagheter och den ena är inte mycket värre än den andra.

Om du vill förstå en annan människa så titta på dina egna svagheter. Det är inte så stor skillnad på våra svagheter faktiskt. Kan du inte låta bli den där chokladbiten så kanske du kan sätta dig in i hur det är att vara rökare och åtrå den där ciggen.

Jag tycker att människor generellt är duktiga på att rättfärdiga sina egna brister. Det är inte så konstigt eftersom man upplever suget eller vet hur det är att inte kunna stå emot ovanan. Jag önskar man kunde vara lite mer generös när det gäller andras brister.

Jag blir så trött på att människor klankar på mig när jag röker samtidigt som de själva har sina egna laster.