Om en relation inte tål minsta påfrestning så är det ingen relation att  kämpa för. Det går upp och ner i relationer som med allt annat. En relation som alltid är harmonisk ter sig också konstig tycker jag.

När du gör ett misstag och blir fullständigt utdömd på grund av det så fanns det nog ingen kärlek alls till att börja med. Kärlek handlar bland annat om uthållighet, tålamod, överseende, förlåtelse och att ge fler chanser.

Jag har lärt mig att den bästa strategin när irritation uppstår är att ta ett tillfälligt break från varandra. Som vanligt löser jag problem med avstånd. Efter en separation brukar det vara trevligt att återförenas. Att bryta permanent är en sista utväg.

Jag är trött på relationer som inte tål någonting. Jag håller tillbaka och anpassar mig och vågar inte ta ton. Ofta känner jag mig tom efteråt. Jag minns mina relationer när jag var yngre. Då var det högre i tak. Ett präktigt gräl var snart förlåtet. Det fanns någon idé om att vi alltid skulle vara vänner.

Att älska någon är mycket djupare än att tycka om. Vi kan tycka illa om sidor hos andra och ändå älska dem. Det är ofta så med familj.