You don´t have to be positive all the time. It´s perfectly okay to feel sad, angry, annoyed, frustrated, scared, or anxious. Having feelings doesn´t make you a ´negative person`. It makes you human.

Lori Deschene

Jag vill vara god och tolerant. Jag vill vara uppmärksam och lyssna på andra. Jag vill visa andra respekt. Jag vill vara en god kristen.

Men ibland orkar jag inte. Jag blir utmattad och irriterad. Jag går in i en liten vägg och klarar inte av att ta in mer.

Då måste jag dra mig undan. Jag måste gå och dra hemma tills jag får ny energi. Jag måste vara ensam och bearbeta känslor och tankar. Jag måste vila.

Det är ett återkommande tema. Detta att jag inte orkar vara den jag vill vara. Vardagen och verkligheten krockar med mina ideal och det blir inte som jag vill eller tänkt. Jag tänker att det är så för många. Vi vill så mycket mer än vi fixar. Den goda viljan finns men orken tryter.

Ja, det är så att vara människa. Det är inte lätt. Det är bara att ta nya tag när man fått återhämta sig. För vi behöver vila och återhämta oss när vi är trötta. Annars kan vi bli riktigt sjuka. När man börjar köra över andra och sig själv måste man dra i handbromsen och stilla sig. Det är många som bränt ut sig för att de bara fortsatt att köra på fast de är trötta in i märgen.