Jag läste på Facebook att lycka är ett val och inte ett resultat. Jag undrar om det är sant. Kanske är det en lyckad och framgångsrik människa med rika relationer som skrivit det.

När ångesten sliter eller man är fruktansvärt nedstämd så ter det sig inte som ett realistiskt val att göra. När tankar färgas av sorg och själen värker är det inte lätt att välja att vara lycklig. Inte för mig i alla fall.

Tacksamhet är däremot ett val som jag kan göra när jag är deppig. Det finns alltid något att vara tacksam för. Om inte annat så att vi har rent kall- och varmvatten i kranarna. Kärlek är något jag övar mig på. När jag inte känner kärlek så kan jag i vart fall agera kärleksfullt istället för småsint och kyligt. Jag väljer kärlek medvetet. Jag håller inne med mina syrliga kommentarer och väljer att hellre fria än fälla.

Jag vill vara lycklig. Mer än allt annat faktiskt. Men lätt är det inte och jag kan inte fejka lycka särskilt bra. Inte bra alls. Så jag hävdar att fb har fel i detta fall. När det gäller mig. Kanske är du bättre på att välja lycka.