Man hör ibland att man ska gå utanför boxen för att få nya perspektiv. Det är lättare sagt än gjort.

Det är sällan behagligt att vara utanför boxen. Det kan vara oerhört utvecklande med en tripp, det vill säga om man kan ta sig tillbaka in i boxen efteråt. Seendet har breddats och man har annorlunda perspektiv på saker och ting.

Jag hamnade utanför boxen på grund av en rad olyckliga omständigheter. Det var inte på något sätt självvalt. Och det var ren fasa och en stor förödmjukelse.

Men väl inne i boxen igen får jag skörda frukterna av min resa ut i det okända. Jag har alltid varit kritisk och mitt kritiska tänkande har inte på något sätt mildrats av min utflykt. Jag vet att det finns alternativa sätt att leva på och jag sväljer inte alla gängse idéer med hull och hår.

Det finns många människor som skulle göra vad som helst för att komma in i boxen!