Under året som gått har det debatterats en hel del om att psykiskt sjuka får dålig kontroll av den fysiska hälsan.

Jag blev därför glad när jag fick ett erbjudande av psykiatrin om en årlig hälsokontroll. Alla invånare i västra Blekinge med en psykossjukdom får erbjudande om en hälsocheck.

Men läkarbesöket var samtidigt lite skrämmande för mig. Jag skulle infinna mig på dagpsykiatrin på sjukhuset. Jaha, tänkte jag. Vad är nu dagpsykiatrin för något? Det känner jag inte till.

Jag hittade till slut rätt och stod framför en massiv låst ståldörr. Jag ringde på och Mats kom och öppnade. Jag kikade in. Jag konstaterade att det var den slutna psykiatriska avdelningen som har knoppats av till dagpsykiatri. Jag frågade varför dörren var låst och fick till svar att de inte vill att obehöriga ska komma in.

Jag gick in och ståldörren slog igen. Jag befann mig åter inlåst på samma ställe där jag tidigare varit tvångsintagen. Det spelar ingen roll att det numera är dagpsykiatri för känslan var otäck när jag kände igen miljön och dörren låstes. Jag påpekade detta både för Mats och läkaren. Läkaren svarade att det inte är han som bestämmer hur dagpsykiatrin ska se ut.

Annars var detta ett mycket trevligt läkarbesök till skillnad mot det förra läkarbesöket jag var på. Jag blev vänligt och respektfullt bemött och jag fick idel goda nyheter om min hälsa. Det är årets julklapp för mig!!!!