Brukar du ge andra människor råd? Tycker du att du är bra på att ge goda råd?

När man ger en annan människa råd hur de ska handla behöver man själv inte bära konsekvenserna av sina råd. Så man bör vara försiktig med att tala om för andra personer vilka beslut de ska ta.

Vi är olika. Vissa är mera hårdhudade och kan ta drastiska beslut. Andra är skörare och behöver mera tid att besluta sig och verkställa sina beslut. Annars kanske konsekvenserna blir av det mera oangenäma slaget. Vi vet bäst själv vad vi klarar av. Somliga vet inte ens det.

Det bästa är att ge råd om någon ber om det. Det är ett förtroende. Annars kanske man ska hålla inne med sina idéer om vad som bör göras.

Jag går till Gud när jag behöver råd. Jag ber och vänder och vrider på problemet tills jag landar i något som känns rätt för mig. Det är ingen annan som vet vad som passar just mig.

Ja, jag är en som övertänker. På facebook läser jag ofta att övertänkande är ett problem men jag håller inte med. Jag trivs med att vara steget före. Jag ogillar skarpt oangenäma överraskningar. Mitt tänkande är inget ältande. Jag tänker nytt hela tiden och hittar nya perspektiv. Det är därför jag läser så mycket. För jag älskar nya tankar. Vad ska vi med vår hjärna till om inte att tänka och ta in ny kunskap?