Jag håller på att omsätta mina teoretiska kunskaper i praktiken. Jag tycker att det är jättesvårt.

Att läsa och teoretisera är ofta något som sker i huvudet. När man ska leva sina teorier är däremot hela kroppen involverad. Det räcker inte med att bara huvudet är med på tåget för då blir det ingen substans. Hela människan måste vara med på varje steg.

Man kan förledas att tro att det är lätt med förändringar när man läser teorier. Min erfarenhet är att det är fruktansvärt svårt att både förändra sig själv och samhället. Enkla lösningar har vi sett nog av!

Förankring är ordet som poppar upp. Vi måste förankra våra idéer. Teorier som flyger runt uppe i idévärlden måste förankras i vår verklighet. Och då är det förstås helt avgörande att vi kan se verkligheten klart. Och det är också jättesvårt.

Att leva som man lär är fruktansvärt svårt, i alla fall för mig. Jag tröstar mig med att jag gör mitt bästa och att jag bara är en människa.