Det finns alltid något att vara tacksam för. När man har en massa bekymmer och är nedtryckt i skorna kan man vara tacksam för det som ändå fungerar. För saker kan vara ännu värre.

Vi som lever i Sverige har mycket att vara tacksamma för. Vi är förskonade från mycket elände som är vardagsmat på andra håll i världen. För att bara nämna något så har vi en fin sjukvård, vi har sanitära förhållanden som fungerar utmärkt och vi drabbas inte av förödande naturkatastrofer.

Jag blir trött på alla som jämt klagar över det ena än det andra. Har du försökt att pröva tacksamhet någon gång? Att du är frisk, att du har ett jobb, att du har toalett i din bostad, att du ätit dig mätt idag också?

Sverige är fortfarande ett välfärdssamhälle. Jag, som är sjuk och inte kan arbeta, slipper att prostituera mig för att få mat och husrum, jag slipper att arbeta fastän jag är sjuk eller att sitta utanför ICA och tigga. Jag får inga stora summor av staten men har en egen bostad och det jag behöver. Jag är tacksam varje dag att jag inte lever på annat håll i världen..

Det är sunt att känna tacksamhet när man lever i ett av världens bästa länder. Det är faktiskt inte självklart att just vi ska ha det bra. Och man mår faktiskt bättre av att uppskatta det man har.