I’m vulnerable, I’m vulnerable
I am not a robot
You’re lovable, so lovable
But you’re just troubled

Guess what? I’m not a robot, a robot

I’m not a robot av Marina and the Diamonds

Jag har föraktat svaghet både hos mig själv och andra. Jag har absolut inte velat visa mig svag. När man har styrka som ideal är det svårt att bli svag. Men när vi vågar visa sårbarhet blir mycket möjligt. Äkta intimitet är att öppna dörren till våra hemliga rum som vi döljer för omvärlden.

Jag tror inte det finns någon som alltid vill vara stark. Emellanåt vill vi ha omtanke från andra. Vem vill bara bli älskad när hon är stark och fixar saker? Det raljeras en hel del om killar och deras förkylningar. Jag tror att många killar äntligen blir föremål för andras omsorg när de blir sjuka. Det måste vara jobbigt att alltid vara macho-stark.

Så har det varit för mig. Jag har varit förfärligt svag och maktlös. Några personer stannade kvar hos mig och fortsatte älska mig trots att jag hade väldigt lite att ge tillbaka. Deras villkorslösa kärlek har betytt otroligt mycket. Och nu måste jag inte upprätthålla myten att jag alltid är stark och kompetent.

Kärlek som grundar sig i att man alltid ska vara stark håller inte. Vi är alla tidvis starkare och svagare. Förr eller senare tufsar livet till oss alla.