Jag samtalade med min goda vän Sari om min energilöshet som jag upplever är större hos mig än hos andra jag känner. Jag ligger mycket på soffan och orkar inte aktivera mig så mycket som jag skulle vilja. Sari påpekade att har man mycket att göra så får man också energi till sysslorna. Jag tänker på talesättet att vill man få något gjort så ska man be en upptagen person.

Jag har ovanligt mycket fritid. Jag arbetar 50 procent och saknar egen familj. Jag har inte många åtaganden och kommer dessutom snart att avsluta mitt politiska engagemang i FI Karlshamn. Jag har svårt att hitta sysselsättning som tillfredsställer mig.

Energi ger mer energi. Det är gagnlöst att ligga i soffan och vänta på att jag ska överfallas av energi. Jag försöker verkligen röra på mig för att bli piggare och jag rådbråkar min hjärna på idéer vad jag ska hitta på. Det är ju väsentligt att jag tycker det är kul. För mycket allvar kan aldrig vara bra. Glädje ger enorma energikickar!

Är man trött ska man inte bara vila har jag lärt mig. Då blir man snart slö och slapp. Vila ska varvas med sysslor som ger tillfredsställelse och energi. Det ska vara sysslor som känns väsentliga eller givande på annat sätt. Att bry sig om skitsaker ger inte energi och inte heller att bry sig för mycket om saker som man inte kan påverka.

För många år sedan blev jag medveten om att jag nästan aldrig skrattade längre. Det fanns helt enkelt inte mycket att skratta åt i mitt liv. Brukar du skratta? Det är en bra indikator på att man lever ett bra liv faktiskt. Och att ställa sig frågan: Tycker jag egentligen att detta är roligt? Eller varför gör jag det? (det kan ju finnas andra goda anledningar). Jag firade jul med goda vänner och vid ett tillfälle skrattade jag så att jag kiknade. Det var underbart. Det händer inte ofta. En föresats för år 2016 är att återerövra gapskrattet. Ni vet när man skrattar hejdlöst och verkligen inte är till sin fördel. 😀