Året börjar lugnt och fint precis som jag vill ha det. Jag går ut i det nya med låga förväntningar. Jag orkar inte med besvikelsens känslor. Året har faktiskt börjat riktigt bra och jag tar tacksamt emot varje dag som jag får må bra. Kanske skulle jag provat på att sänka mina förväntningar tidigare nyårsaftnar. Jag brukar tänka att ”nu vänder det”. 

Jag har varit hos sjukgymnast idag. Jag har förmodligen impingement syndrome i min axel som är ett smärtsamt tillstånd. Nu har jag fått övningar att göra och den stora utmaningen blir att verkligen också utföra alla övningar enligt ordination. Tid har jag i alla fall.

Jag fick bästa julklappen av min syster Judit: ”Hälsobalansen” av dr Rangan Chatterjee som innehåller 4 nycklar till ett bättre liv. Jag har redan börjat följa råden i boken. Nycklarna handlar om hur man ska VILA, ÄTA, TRÄNA och SOVA. Dr Chatterjees råd låter förnuftiga vilket är en förutsättning för att jag ska följa dem. Träningen får vänta lite på grund av min onda axel. Promenera kan jag dock.

Jag sover redan bättre pga mitt tyngdtäcke. Jag har också börjat med morgonpromenader som ska främja sömnen. I natt har jag sovit riktigt bra så jag fortsätter med promenaderna.

Har du något tips som du tycker är ovärderligt för god hälsa?