Everybody, move your feet and feel United

Move your feet av Junior Senior

Det är viktigt att kunna slappna av emellanåt om man mår psykiskt dåligt. Vid mental ohälsa behöver vi all hjälp vi kan få att slappna av. Det är lättare sagt än gjort. För att kunna tänka klart eller att koppla upp till ett högre tänkande krävs ett visst mått av tankelugn. Oro och ångest leder till ett tunnelseende där vi mister överblicken. Tanketrängsel är kaotiskt och utmattande. Det är inte människor som tänker mycket som kommer upp med briljanta idéer och utvägar utan snarare människor som upplever tankestillhet. Därför är det viktigt att söka sätt att bli lugn.

Det finns olika avslappningstekniker. Man kan till exempel lyssna på avslappningsband, meditera och göra andningsövningar eller att ta ut sig fysiskt så att man av ren trötthet slappnar av och blir stilla. Jag kan inte nog prisa promenader som bot mot dåligt mående. Det händer alltid något med känslor och tankar när jag går en långpromenad. Själv lyssnar jag aldrig på musik när jag är ute och går. Efter en långpromenad är jag behagligt trött till skillnad mot mental trötthet.

Jag tror faktiskt på att man kan promenera sig frisk. Det krävs även andra ingredienser för att bli mentalt frisk men promenader är en bra början.