Ibland har jag behov att bevisa saker. Det händer när jag möter motstånd och någon hindrar och begränsar eller förminskar mig. Istället för att hämnas blir jag mycket taggad att visa att jag visst kan. Jag tycker oftast att det är bra att ha något som driver mig framåt i dessa lägen istället för att lägga min energi på hämnd och hat.

Men ofta när vi reagerar mot andra människor är vi inte fria. När jag ska göra tvärtemot vad någon säger så har den personen väldigt stor makt över mig. Istället för att göra det jag vill så gör jag saker för att reta någon eller bevisa något. Man har ju hört om människor som följt en väg för att trotsa någon. Egentligen var det inte det de ville göra.

Jag längtar efter frihet. Frihet att göra det jag vill (när jag vet vad jag vill). Jag vill inte reagera på andra människor och bevisa saker hela tiden. Jag är av åsikten att det är sunt och hälsosamt att inte fästa någon större vikt vid vad andra tycker. Jag anser att det optimala är att följa sin moral, sitt samvete och sina önskningar. Då måste man förstås också lägga tid på att reflektera. Att bara följa sina önskningar hela tiden kan skapa mycket skada.

Jag har lagt orimligt mycket tid på att bevisa saker faktiskt. Jag är tacksam att jag är driven av något men det blir tröttsamt i längden. Det jag längtar mest efter nu är att göra precis vad jag vill!