När jag ska återhämta mig efter att jag varit aktiv så hänger jag. Jag är duktig på att hänga. En mästare på att göra ingenting.

Tomrummet som skapas då jag hänger hjälper mig att smälta intryck och att landa. Jag går hemma i myskläder och tar god tid på mig. Jag städar när jag har lust och äter när jag är hungrig. Jag kan äta middag klockan tio på morgonen om jag är hungrig. Jag bryr mig väldigt lite om vad som är ”normalt” eller inte.

Då när jag hänger och reflekterar över livet kommer jag på nya idéer. Ibland har jag tråkigt. Jag har lärt mig att det också är nyttigt. Vill man vara kreativ kan man inte söka förströelse hela tiden. Vill man hitta sitt eget personliga uttryck så är ensamhet och egen tid nödvändigt.

Jag har haft ett överflöd av egen tid. Det är inte optimalt. Bäst är att varva sysslolöshet med produktiv aktivitet. Det skapar en dynamik som främjar kreativitet. Man behöver både input utifrån och att processa det som kommer in.

Just nu får jag mycket input utifrån. Jag har börjat i ett arbetsmarknadspolitiskt projekt som jag ska berätta mer om senare.