Om du är rädd om ditt eget skinn så borde inte insikten att andras hud kan göra lika ont vara långt borta. Jag upphörs aldrig att fövånas över att människor med privilegier kan bortse från att vi alla fungerar lika. Vi vill alla ha ekonomisk trygghet. Vi vill alla leva i fred och säkerhet. Vi vill utbilda oss, arbeta och vi vill alla ge våra barn det bästa.

Det är så naturligt och självklart för mig att önska andra människor samma sak som jag önskar för mig själv. Vi är ett och vi hänger ihop. Vi kommer aldrig att få fred i världen så länge vi förtrycker människor. Vi bor på detta klot tillsammans och vi måste samsas och dela med oss.

Det gör lika ont för någon annan att bränna sig på spisen. Förstår du det? Och andra vill leva lika mycket som du vill. Andra drömmer också om framtiden och längtar efter kärlek precis som du.

Tänk lite längre. Försök att förstå en utsatt människa som hade kunnat vara du själv eller någon du älskar. Vill du kriga för att försvara dina privilegier? Då kan jag tala om för dig att krig är inget trevligt även om du skulle vinna. Krig föder bara mera hat.

Jag försöker förklara saker som är fullständigt självklara för mig. Att vi måste behandla varandra med respekt och aktning. Att vi måste inse att vi alla är systrar och bröder på denna jord. Att din hälsa och välgång påverkar också mig. Att vi alla vinner på att hjälpa varandra. Vi vinner fred och säkerhet.

Jag kan tala om för dig att man mår bra av att vara generös. Man tjänar till och med på det. Det är det här med karma – man får väldigt ofta tillbaka det man ger ut. Om du inte vill hjälpa människor i nöd så kanske du själv får stå med byxorna nere en dag utan att någon lyfter ett finger för dig. Och det vill du väl ändå inte. Så gör mot andra vad du vill att de ska göra mot dig. Det är den kristna gyllene regeln. Om du värnar de kristna värderingarna så kan du ju börja med att tillämpa denna centrala kristna levnadsregel.