Är det konstigt att människor mår kasst? Är det konstigt att människor har ont i sin själ i denna världen?

Nej, jag tycker inte det. Börjar man tänka lite djupare på alla orättvisor och alla oförrätter som sker hela tiden så ter det sig väldigt sunt att må dåligt.

Jag har konstaterat och accepterat att det händer ohyggliga saker varje dag. Om jag ska leva i verkligheten så måste jag acceptera rena fakta. Jag tänker ofta på att vi lever i en grym värld. Det är inte mycket som förvånar mig längre. Jag försöker skydda mig genom att vara sparsam med nyhetsintaget. Rubrikerna får ofta räcka.

Jag tycker att det är konstigare att människor mår utmärkt. Att folk kan koppla bort omvärlden.

Jag har läst att deprimerade människor är mer realistiska än de som inte är deprimerade. Då skulle kanske det faktum att man är frisk och glad också kunna ifrågasättas. Att många lever i en fantasivärld. Är det brist på känslomässig intelligens när man lever i sin egen bubbla och kopplar bort en grym omvärld? Behöver denna världen fler deppiga människor för att vi ska kunna ta krafttag mot orättvisorna?