Jag har deltagit i Gilla Innovations workshop i Karlshamn där vi vill göra Karlshamn bättre. Det var med största sannolikhet det mest stimulerande jag gjort.

Jag blir medveten om vilken oerhörd kraft det finns när många människor samlas som färdas i samma riktning – framåt! Jag har inte varit så sugen på att samarbeta tidigare utan föredragit att arbeta ensam. Och så plötsligt ser jag de oerhörda fördelarna med samarbete.

Anna, Sofie och Cissi som ledde vårt arbete, lyckades skapa en fantastisk atmosfär. Kreativiteten flödade och det var hur högt i tak som helst. Jag har aldrig upplevt ett så tillåtande klimat. En av deltagarna anmärkte att det var inte någon som yttrade orden ”Det går inte” eller ”det är inte realistiskt”. Det var alltså ett klimat av lek och innovation. Vi fick vara hur crazy som helst.

Temat för kvällen var inkludering. Hur ska vi göra så att alla i Karlshamn känner sig inkluderade och välkomna? Hur kan vi möta de behov som finns hos våra invånare?

Så mycket god vilja på en gång. Jag blir nästan tårögd.