Det är titeln på Svend Brinkmanns andra bok som jag läst nu i julhelgen. Jag blir inspirerad av Brinkmanns tänkande. Han har ett realistiskt förhållningssätt till livet.

Brinkmann värjer sig mot vårt tids utvecklingstvång och flexibilitet. Han menar att vi istället ska stå stadiga. I denna bok svarar han på frågan vad som är värt att stå fast vid. Han vänder sig till filosofiska tänkare som få ge sin syn på vad som är meningsfullt.

Han avhandlar följande ämnen i boken om att ta ställning: Det goda, Värdigheten, Löftet, Självet, Sanningen, Ansvaret, Kärleken, Förlåtelsen, Friheten och Döden.

Jag tilltalas framförallt av Brinkmanns tendens att sätta förnuftet främst. Känslor är viktiga också men inte en särskilt god grund att fatta beslut på.

Nu ska jag kasta mig över Brinkmanns tredje bok Våga missa!

God fortsättning och ett Gott Nytt År önskar jag er