Det är lättare sagt än gjort att inte ta saker personligt. Vi är människor och vi känner.

Jag undrar om det finns någon vishetslärare som klarar av att leva som hen lär. Att förstå hur saker och ting hänger ihop leder inte självklart till befrielse.

Jag kan förstå ett samband och ändå trilla dit tusen gånger. Jag vet inte om jag är trög eller om det är universellt. Kanske kommer jag någon millimeter framåt varje gång.

Kanske är det mitt ideal det är fel på. Kanske är det inte optimalt att vara superstark och ha massa hud. Kanske även känsligheten är en gåva. Jag minns en tid då jag hade mera hud och det var behagligt. Jag längtar ständigt tillbaka.

Så länge jag tar saker för personligt föredrar jag att hålla mig mycket för mig själv. Det är ganska naturligt för jag vill undvika smärta. Mycket av min tid går faktiskt åt till att lindra min inre smärta.

Om någon dag så gör jag ett nytt försök att inte ta saker och ting personligt. Kanske jag lyckas bättre nästa gång……