Något som gör mig väldigt upprörd är en viss typ av reklam. Varje vecka överfylls min e-post med reklam från olika kreditinstitut. Jag kan låna upp till 600 000 kr utan säkerhet. Dessutom blir jag erbjuden free spins om jag registrerar mig på diverse online-casinon.

Jag anser att denna reklam borde vara förbjuden precis som tobaks- och alkoholreklam. I ögonblick av svaghet riskerar man att sätta sig i en mycket knepig livssituation. Kanske redan när man just blivit myndig.

Det finns en stor brist på moral och etik i detta. Låne- och spelinstituten bryr sig inte ett skvatt om individen utan tänker på profiten. Och vårt samhälle verkar inte tycka att det ska finnas gränser för hur girig man får vara.

Jag hörde en tjej säga på TV att hon inte vet vad ränta är för någonting. Om man kan gå igenom 11-12 år i skolan utan att ha lärt sig vad ränta är så är det något allvarligt fel med vårt utbildningssystem.

Jag håller själv på med att betala skulder som jag dragit på mig när jag varit sjuk och ledsen. Trots att jag vet vad både ränta och amortering betyder kunde jag inte stå emot erbjudanden som jag aldrig bett om.

När ska våra politiker agera i denna sak?