Will you stay even if it hurts

Dark sida av Kelly Clarkson

Ibland ska man ta nya steg och ibland ska man stanna kvar även om det är svårt.

Man utvecklas mycket av att stanna kvar i många situationer trots att det tar emot, kan vara obehagligt och det enda man vill göra är att fly. Man löser inte problem eller tar sig över sina begränsningar om man inte stannar kvar och tar itu med dem. Att sjappa är ofta att göra sig en otjänst och att följa minsta motståndets lag är ingen lag som leder till personlig utveckling.

Man kan inte fly från sig själv. Problemen finns kvar och dyker upp på nytt i nya konstellationer tills du löser dem.

Tålamod och uthållighet är värdefulla egenskaper. Problem kan också lösa sig själv med tiden om du stannar i situationen. Man får inte ge upp för lätt. Ibland ska man förstås sticka. Man måste vara rädd om sig. Att ge upp kan vara den bästa lösningen på ett problem, om än inte den första utvägen.

Att få svåra saker att fungera är oerhört tillfredsställande och utvecklande. Ett exempel är relationer. Det är inte världens undergång när vi blir förbannade på varandra. Det är inte fel att vi har olika åsikter och värderingar. Vi behöver inte gilla samma saker. Vi behöver inte vara överens. Det kan vara andra saker som håller oss samman. I min familj har vi alla temperament och vi får kämpa för att få våra relationer att hålla. Det är värt det!

Jag har en styrka som hjälpt mig mer än mycket annat. Det är att jag vanligtvis avslutar det jag har påbörjat, från små till stora saker. Jag ger inte upp i första taget. Och jag har lärt mig att stanna fastän det gör ont för jag har förstått att det är enda sättet för mig att lösa mina problem.