Jag brukade ofta tänka på hur tacksam jag är att jag inte är en känd person när jag drabbades av psykossjukdom. Det var illa nog att ha sitt ursprung i en liten ort som Olofström där många vet vem jag är.

Häromdagen läste jag en av dampressens löpsedlar. Den handlar om skådespelaren Angelina Jolie och maken till taskigheter får man leta efter. Det är tydligen helt OK för tidningen att kräka över hela Angelina.

Nej! Bara för att vi inte känner någon personligen så får vi inte publicera vad som helst. Och bara för att någon har blivit känd så ska de inte behöva tåla vad som helst.

Jag vet att det säljer men det är inte argument nog. Elfenbenshandel och trafficking är också lönsamt. Och om det är en dålig jämförelse så finns det något som heter ärekränkning. Även om det inte är ärekränkning i juridisk mening så är det ändock förtal och förolämpning i dagligt tal.

Gör mot andra vad du vill att de ska göra mot dig! Man behöver inte ha alltför livlig fantasi för att föreställa sig hur det skulle vara att figurera över hela löpsedeln i ett tråkigt sammanhang.

Min önskan och uppmaning är: Bojkotta tidningar som sprider dynga och gör något bättre för pengarna!