thumbnail_FullSizeRender

 

 

Det finns inte något som slår självrespekt. Inte alla pengar i världen!

Integritet och självrespekt är mycket värdefulla tillgångar. Mer värdefulla än lyxyachter och drömvillor. Om man ska satsa på något i personlig utveckling så rekommenderar jag att man skaffar sig självrespekt.

Hur gör man då?

Man slutar ljuga för sig själv och satsar på ärlighet. Man är lika hederlig och noggrann när ingen ser på som när man är iakttagen. Man kämpar för det man tror på och sina ideal. Man kompromissar inte med sig själv. Man säger adjö till människor som kränker en även om man har annan vinst av att ha dem kvar i sitt liv.

Det har tagit mig många år att skaffa självrespekt och det är det viktigaste jag har gjort i hela mitt liv. Dag ut och dag in har jag fortsatt att sträva mot mitt mål trots att det gått väldigt långsamt och jag har fått vänta på resultatet. Det är så med vissa saker: Det går inte på en natt. Men min erfarenhet är att det som är värdefullt att kämpa för tar lite längre tid. Det finns inga genvägar till att skaffa sig självrespekt!

Vi lever i ett konsumtionssamhälle där vi hela tiden möts av budskapet att marknaden kan fixa saker åt oss snabbt och enkelt. Men snabba fixar leder inte till några bestående förändringar. Det är skillnad på kvalitet och kvantitet! Vissa saker går helt enkelt inte att köpa för pengar.