Man tänker det man tänker och man känner det man känner

Jag har inte alltid varit så tillåtande mot mig själv. Jag har tyckt att det finns fina och mindre fina känslor. Och de mindre fina känslorna har jag haft svårt att acceptera. Jag har varit rå och elak mot mig själv. Jag har dömt ut och straffat mig. Men sakta började jag mer och mer lyssna på vad jag faktiskt sa till mig själv. Det var inga trevliga saker. Det har tagit lång tid och mycket tankemöda att ändra budskapen till snälla och fina saker om mig själv.

Det har funnits höga murar i mitt inre som har skiljt på vad jag får och inte får känna. Men man känner faktiskt det man känner och sakta har jag nött ner dessa inre murar. Jag blev vän med mig själv till slut när jag insåg att jag var min egen värsta fiende. Mitt mål är att bli en fri människa och vara den jag innerst inne är. För att ta reda på vem jag är har jag lyssnat på mina känslor utan att censurera dem. Och insett att det finns ljus och mörker i alla människor. När du får upp ditt inre i ljuset och medvetenheten kan vad som helst hända.

Vissa känslor är jag helst utan. Jag föredrar behagliga känslor. Att ändra negativa känslor till positiva känslor är möjligt. Men då måste jag först erkänna mina negativa känslor och acceptera att det är så jag känner just nu. Det är fullt lagligt att känna vad som helst men inte att göra vad som helst.  Ibland är det smart att hålla tyst om vissa mindre rumsrena känslor. Alla människor behöver ha ett privat rum.

Resultatet av att acceptera allt som sker på det inre planet är att jag har blivit friare och mer kreativ. Utan murar flödar känslorna fritt. Känslor är ren information och jag försöker förstå budskapet som känslan förmedlar. Vad är det som gör att jag känner så? Kan jag göra på ett annat sätt så att jag känner annorlunda?

Detsamma gäller tankar. Man kan låta tankarna flyga fritt i huvudet utan att döma ut dem. Bland alla dessa flygande tankar dyker det upp ett och annat guldkorn. Jag kallar det privat brainstorming.

Slutligen är känslor och tankar intimt sammankopplade. Kan du ändra dina tankar så ändras dina känslor också och více versa.