Everybody, move your feet and feel United

Move your feet av Junior Senior

Jag tycker att promenader är ett förträffligt sätt att motionera. Det är skonsamt och effektivt. Man får frisk luft och det är gratis. Man kan göra det själv eller tillsammans med andra. Att promenera kan vara ett sätt att meditera och ger både kroppen och själen näring. Långa promenader är ren medicin vid psykisk ohälsa. Om man försöker lösa ett problem är en lång promenad ofta till hjälp. Jag försöker få in promenader som en naturlig del i mitt liv för att få en bra livsstil. Det går sådär.

Jag har testat olika träningsformer som yoga, gym, gympa och jogging. Yoga och promenader är det som fungerar bäst för mig eftersom jag tidvis har värk. Att jogga med övervikt både sliter på min kropp och är jobbigt.

Jag tycker det är en utmärkt idé att skriva ut promenader på recept. Vi måste själva ta ansvar för vår hälsa och hjälpa till där vi kan. Mediciner har ofta allvarliga biverkningar, något som promenader saknar. Jag samtalade med en läkare om mina sömnsvårigheter. Hon rådde mig att gå ut och promenera med hunden på kvällen. Jag upplyste henne om att jag inte har någon hund. Hon replikerade med att jag ändå skulle gå ut med hunden. Jag lekte med tanken att skaffa mig ett koppel. Jag orkade dock inte följa detta goda råd.