Jag är ingen förespråkare av att konsumera en massa kosttillskott. Jag anser att man ska äta en varierad kost så att man får i sig det man behöver.

På midsommarafton hade vi emellertid en intressant diskussion om vitaminer och mineraler. Det mynnade ut i att jag sa att jag ska testa att ta tillskott av jod, selen och zink och se vad som händer. Magnesium tar jag redan sedan många år. Flera personer som jag firade med vittnar om påtagliga hälsoförbättringar sedan de börjat med dessa kosttillskott.

Att hålla rabiat på sina egna idéer är inte särskilt intelligent. Jag tänker att jag måste lyssna på andras visdom och inte inbilla mig att jag redan har alla svar. Så nu ska jag testa och jag börjar med att nollställa mig. Jag har ingen aning vad som kommer att hända men det ska bli intressant. Jag återkommer med resultat om några veckor.

Vitaminer och mineraler är en pusselbit och det finns många andra pusselbitar. Jag är av åsikten att stress generellt är skadligt. Jag anser att det spelar roll hur vi tänker för att må bra. Motion är också viktigt. Harmoni i relationer spelar stor roll. Och att vi har en andlig dimension i livet är av stor vikt och så vidare och så vidare. Det duger inte att sikta in sig på en aspekt och att tro att det ska räcka. Vi är komplexa varelser och det är mycket som ska falla på plats för att vi ska må bra.