Det har varit Östersjöfestival i Karlshamn i dagarna. Det är årets happening för oss Karlshamnsbor. Och vädret har varit strålande.

Och i fredags kväll blev jag packad. Jag började dricka vin på fastande mage innan mina gäster kom och sedan var jag inte särskilt hungrig. Vinet flödade och vi hade väldigt trevligt.

Vaknade med dagen-efter-ångest. Efter att ha varit i kontakt med polarna lugnade jag ner mig. Ingen var arg på mig! Ingen skulle förskjuta mig!

Jag tog tillfället i akt att träna på att vara snäll mot mig själv. Tankegångarna gick ungefär såhär: Det är ingen katastrof! Du är bara mänsklig! Släpp dina överkrav! Man behöver rensa hjärnan ibland. Det är helt OK att bli full någon gång!

Jag vet att jag är långt ifrån ensam om att ha ångest dagen efter. Varför är vi så hårda mot oss själva när vi kan skratta åt andra? Varför gör vi en katastrof av en fylla? Om man inte begår misstag då och då så är man ju inte mänsklig!

Nåja, årets fylla är avklarad och jag överlevde denna gången också! 😀