När man har varit aktiv ett tag och har huvudet fullt kan det mest produktiva vara att ta en paus. Det händer mycket mer i stiltje än man kan tro. Saker och ting processas i det undermedvetna.

Febril aktivitet är faktiskt inte speciellt effektivt. Saker ska landa och falla på plats och man behöver ladda batterierna emellanåt. Vakuum och tristess kan innebära nya öppningar och kreativa lösningar. Jag blir ofta förvånad hur mycket som händer när jag pausar. En långpromenad eller en resa kan göra underverk.

Ibland när jag är tom i huvudet tror jag att jag aldrig mer kommer att få en bra idé. Men tomhet är en förutsättning för kreativitet har jag märkt. Att göra ingenting kan vara svårt för många. Antingen blir de rastlösa eller så känner de att de kastar bort tiden. Jag är bra på att göra ingenting. Ett tag i alla fall.

Pausen sedan sist var behövlig. Jag har mest ägnat tiden åt att promenera och koppla av. Och att smälta allt som hänt sedan jag började blogga. Flera pusselbitar har fallit på plats och jag har mera ”hemkänsla”. Att få komma till tals har varit viktigt och jag älskar att skriva texter. Jag lär mig en hel del när jag sätter tankar på pränt. Det blir mycket tydligare.

Nu kör jag på ett tag till. Så länge det är roligt. För det är riktigt viktigt att göra sådant som är kul!