När jag tittar in i ljuset ser jag pusslet som vi lagt

och då faller alla bitarna på plats

Bara få va mig själv av Laleh

 

År 1996 förlorade jag orienteringen och riktningen i mitt liv. Min värld rasade samman och jag kunde inte längre navigera i samhället. Jag hade fått helt nya erfarenheter som inte stämde med min världsbild.

Under årens lopp har jag byggt upp mig själv och sakta återskapat ett fungerande liv. Men det fanns något som fattades för att jag skulle känna mig hemma i samhället. Under min MYWAY-tid när jag jobbade med Passion Project såg jag en morgon en samhällsmodell framför mig som jag snabbt skrev ner. Jag döpte modellen till The Box Theory of Society.

Och med hjälp av min Box-modell har jag fått tillbaka orienteringen i samhället. Jag behövde verkligen en teoretisk skiss hur jag uppfattar samhället och min plats i den. Ordning och reda! Nu faller allting på plats och jag kan navigera igen.

Så nu orienterar jag mig på nytt! Det känns härligt att ha lyckats skapat förståelse av komplexa skeenden. Det var verkligen inte lätt och det tog mig drygt 20 år. Du kan se Box-modellen under Bloggträffar/Nyheter.