Vem ska jag tro på
Tro på
Tro på när
Tro på när allt är såhär?
Och ingenting vi nånsin med nåt menar
Vem ska jag tro på
Tro på
Tro på när
Tro på när allt är såhär?
Jag hoppas ändå på ett lyckligt slut

Vem ska jag tro på? av Tomas di Leva

 

Tillit är så viktigt! Vi måste lita på andra och oss själva. Vi måste också lita till Universum, på att vi får den kraft som vi behöver.

Jag tror att bristen på tillit är roten till mycket ont. Den håller oss isolerade från varandra. Vi känner oss ensamma och är styrda av vår rädsla.

Man kan inte lita på alla tyvärr. Man måste söka sig till sammanhang med människor som man kan ha förtroende för. Och man måste själv vara en människa som andra kan lita till. Då kan trevliga saker hända.

Jag håller på att bygga upp min tillit. Jag vägrar umgås i kretsar där man luras och mobbar. Jag är hellre ensam än att vistas i miljöer där min självkänsla tar skada. Jag förstår att det är ett tecken på att jag läker emotionellt och bygger en sund självkänsla. Jag värderar mig högre än att umgås med människor som skadar mig.

Det är så sorgligt. Många känner sig hemma i våldsamma miljöer där psykisk och fysisk misshandel äger rum. De tycker inte att de är värda något bättre. De har vant sig vid att mobbas och trakasseras så att det har blivit det normala. Steget kan vara väldigt långt att söka sig till bättre sammanhang. Kanske känner man sig helt bortkommen i en miljö där respekt och omtanke råder.

Utan tillit är det svårt att bygga något konstruktivt. Man måste välja att våga lita på åtminstone en annan person för att goda saker ska hända.