Vi kvinnor behöver återta vår kraft. Genom #Metoo där vi går samman och bryter tystnaden återerövrar vi  bland annat kraft.

Ett annat sätt att återta kraften är att se till så att vi får näring. Att ständigt banta och hårdträna för att få vår tids idealkropp är ett av många sätt som vi slösar med vår kraft. Detta är ett väldigt känsligt område för mig som verkligen gillar att vara smal. Jag har länge kämpat för att få tillbaka kroppen som den såg ut för 15 år sedan.

Jag undrar vem som bestämmer hur vi ska se ut? Vem vill ha oss utmärglade? Vem vill att vi ska se ut som tonåringar? Vem tjänar på att vi lägger oproportionerlig mycket tid och kraft på vår vikt och vårt utseende?

Vad händer om vi lägger vår kraft på annat istället?

Jag vill verkligen lägga min kraft på sådant som är viktigt. Och med viktigt menar jag sådant som inte bara är viktigt för mig utan för oss alla. Jag vill lägga min kraft på att jorden ska bli ett bättre ställe att vistas på.

Det är svårt att vända på tankarna och jag har inte slutat bry mig om hur mycket jag väger. Men jag inser i alla fall att jag har begränsat med kraft och att det gäller att prioritera rätt.