Alla har väl hört att man inte ska vara för frispråkig eller fatta definitiva beslut när man är arg eller upprörd. Att ta tio djupa andetag eller sova på saken är goda råd här.

När man har ångest eller är i kaos vill man ofta agera på känslan. Men det brukar inte föra något gott med sig för vi kan inte tänka klart i kaos. Det bästa vi kan göra är att göra ingenting tills stormen har lagt sig. Detta är faktiskt ett av de bästa råd jag fått. Att agera när man är ångestriden ökar bara problemen.

När man å andra sidan är lugn och klarare i tanken kan man agera och ta viktiga beslut. När man vet att man kommer att stå fast vid sitt beslut imorgon och i nästa vecka.

Jag är i denna situation just nu. Det är kris och lite kaos i mitt liv som kört ihop sig. Och nu får jag vänta hur gärna jag än vill agera. För jag vet att det kommer bättre dagar då jag är kapabel att reda upp problemen.