Min Gud är inte någon mesig och tråkig gammal gubbe. Tvärtom. Han är full av kraft, mod och intelligens. Han är god men kan också bli riktigt förbannad. Han är så mycket mer än vad vi kan föreställa oss.

Jag väljer att ha Gud på min sida för jag är hellre smart. Det är Gud som är kraften bakom min uppståndelse. Det är Gud som ingjuter mod i mig varje dag. För jag tror på att han står på min sida och skyddar mig. I gengäld ger jag honom min kärlek och lojalitet. För honom kan jag göra en hel del. Tjänster och gentjänster!

Gud är förändring! Gud är utveckling! Han är den största mästaren och skaparen. Han kan skapa ur ingenting. Han finns inte bara i kyrkan utan överallt. Han inspirerar konstnärerna och innovatörerna. Han är framsteg! Han är dessutom feminist!

Många har en förfärligt trist syn på Gud och andlighet. För mig är andlighet främst förändring och utveckling. Och det är aldrig tråkigt. Ett andligt liv kan vara det rikaste liv man kan leva.

Jag fann en diamant i den mörka kolgruvan. Det var ett smärtsamt och skitigt arbete att gräva fram den. Men nu har jag fått fatt på den och vill inte ha något ogjort.