Dalai Lama pratar mycket om medkänsla. Det är hans grej som han upprepar om och om igen.

Min grej är tacksamhet. Jag känner att om det finns ett budskap som jag vill förmedla så är det hur otroligt mycket gott som följer av att vi är tacksamma. Jag är helt övertygad om att den tacksamhet jag känner är en av huvudanledningarna till att jag återerövrat min mentala och emotionella hälsa.

Kanske värjer vi oss för att vara tacksamma. Det finns ju så mycket som kunde vara bättre. Och när vi är sjuka, fattiga, ensamma och utanför så kanske det inte ligger nära till att känna tacksamhet.

Men saker skulle kunna vara mycket värre än de är. Det finns alltid något att vara tacksam för. Jag brukar prata om att jag har tillgång till rent vatten, mat och en säng att sova i.

Det är inte för att moralisera jag vill att vi ska vara tacksamma. Jag tror verkligen att tacksamhet förhöjer livskvalitén och ger frid i sinnet.

Ordet tack är också ett viktigt ord. Jag tackar i tid och otid. Jag tackar busschauffören när jag stiger av bussen trots att jag har betalat för resan. Jag tackar folk ständigt och jämt och det uppskattas. Det är mitt lilla sätt att sprida harmoni.