Que sera, sera
Whatever will be, will be
The future’s not ours to see
Que sera, sera
What will be, will be

Que sera sera av Jay Livingston och Ray Evans

Jag har sökt ett forskarjobb som jag vill ha. Jag har ansträngt mig den senaste månaden för att få ihop en komplett ansökan men inte nått ända fram. Nu får jag acceptera att det inte gick vägen trots all möda.

Min kristna tro har bidragit till ett nytt förhållningssätt. Det är tydligen inte meningen att jag ska jobba som forskare. Det har varit min dröm så länge jag kan minnas.

Jag tror att det finns en mening med allt som sker. Alltifrån psykoser till ofullbordade drömmar. Så jag tar det med jämnmod. Jag är själv förvånad över hur bra jag tar det faktiskt.

Då händer något annat tänker jag. Kanske något bättre. Lite tröstar jag men det kan väl vara OK. Det är sommar ute och jag har definitivt ingen lust att ligga hemma och deppa nu.

I måndags, då det stod klart att jag inte fått tag i en handledare, drog jag tarotkortet Tornet: ”Vad du än försöker klänga dig fast vid kommer att förstöras av denna förvandlande kraft. Det förgångnas skenbara trygghet har börjat vackla och störta samman. Det enda som finns kvar är tillit; kunskapen om att alla skeenden i livet kommer ur universums oändliga kärlek, och ger oss möjligheten att lära och förstå. Denna förståelse för skeendenas sanna väsen förvandlar till och med skenbara förluster och smärtsamma besvikelser till de värdefulla gåvor de egentligen är. När vi tar till oss dessa kan tider av förtvivlan och inre spänning bli de mest fruktbara faserna av växande i våra liv…”               ur TAROT Själens spegel av Gerd Ziegler