Jag tror att det är viktigt att ha mål och ambitioner. Jag anser att en av meningarna med livet är att röra sig framåt. När vi stagnerar och stelnar så utvecklas vi inte.

Det får alltså inte vara för lätt. När något går utan minsta ansträngning så är utmaningen för liten. Målen och delmålen ska alltså kräva något av oss.

Det är samma sak som när vi tränar fysiskt. Om vi ska utveckla våra muskler så måste vi ta i. Ingen har fått en vältränad kropp utan att anstränga sig.

Utmaningarna är olika. Vissa klarar en rejäl utmaning och andra en mera modest. Jag som gått rejält i väggen får ta rimliga utmaningar annars riskerar jag min hälsa. Det är en balansgång hela tiden. Och det är också en utmaning för någon som vill väldigt mycket. För vissa kan det vara en utmaning att stilla sig och inte göra saker hela tiden. Kan vara jättesvårt för många.

Jag tror inte att vi behöver bli psykologiskt gamla. Även om kroppen sviktar och åldras kan vi hålla oss unga på insidan. Ett sätt är att inte sluta vara nyfiken och att våga pröva nya saker. Ett annat sätt att fortsätta drömma.