Vi jobbar med  Love Project i MYWAY-programmet. Syftet med Love Project är att sprida kärlek och glädje i Karlshamn.

Det är alltså upplevelsebaserat lärande vi sysslar med eller learning-by-doing. Vi ska göra något konkret för vår hemkommun.

Vi är indelade i grupper och vi ska bygga en graffitivägg, göra en lekpark på torget, hjälpa till med barnpassning när föräldrarna julhandlar, och slutligen ordna rabatter till ekonomiskt utsatta grupper. Vi har kommit igång med uppgifterna och har tre veckor på oss att genomföra våra idéer.

Jag och min grupp åkte runt i Karlshamn och frågade om livsmedelsbutiker och restauranger var villiga att erbjuda rabatter till pensionärer, studenter, nyanlända och barn. Vi fick ett mycket positivt gensvar. Fem av sex tillfrågade förklarade att de var villiga att pröva vår idé om vi tillverkar skyltar till skyltfönsterna och sprider reklam på våra kanaler.

Det är roligt när man ser hur många det är som bryr sig om ekonomiskt utsatta människor. Och det är roligt när man ser hur lätt det kan vara att genomföra en idé till verklighet. Slutsatsen jag drar är att det är många som vill vara med och sprida kärlek och glädje i Karlshamn om de får chansen.

Den 16 december ska vi presentera våra resultat för en publik. Du är hjärtligt välkommen att lyssna! Vi håller till på NetPort Science Park på Högskolan i Karlshamn.