Sverige har blivit kallt. Kanske lyckas rasisterna med sina föresatser för jag känner mig mindre hemma här än vad jag gjorde förr.

Om jag hade möjlighet skulle jag sticka iväg något år. Jag skulle luffa runt i världen och vidga mina vyer. Jag har varit orörlig alltför länge och jag fruktar att jag håller på att växa fast här i min lägenhet. Jag skulle glömma allt vad politik heter.

En gång var jag så stolt att jag var svensk. Jag var rätt odräglig när jag reste för jag kunde inte låta bli att skryta om vårt fina Sverige. Det var på Palmes tid.

Idag titulerar jag mig världsmedborgare. Jag känner mig förbunden med alla jordens människor och andras kamp för frihet är också min kamp. Jag har kommit till insikt att vi hänger ihop och att vi måste samarbeta mot ett gemensamt mål. Det spelar roll hur du mår, även om du befinner dig på andra sidan jordklotet.

Ja, jag skulle dra om jag kunde. Jag skulle droppa alla måsten och söka känslan av att vara en fri människa. Jag skulle söka mig till fria själar och ta dagen som den kommer. Jag skulle ta på mig en ögonbindel så jag slapp se det som jag inte orkar se längre.

Jag vet att det är att fly men det är så lockande.