Hösten var jobbig. Den 1 augusti ramlade min far ner från ett tak och skadade sig allvarligt. Han fick traumatisk hjärnblödning och frakturer i ryggen. Ett tag visste vi inte om han skulle klara sig. Han låg på intensiven en månad och oron i familjen var stor. Vi hjälptes dock åt med allt det praktiska i familjen och bistod mamma som behöver hjälp i vardagen. Det var tur i oturen att jag var sjukskriven. Jag tillbringade nästan 2,5 månader i Olofström hos mamma. Det var intensivt.

När jag kom hem igen behövde jag landa. Jag tog det väldigt lugnt. Lite för lugnt skulle det visa sig. Jag orkade knappt vara ute och isolerade mig i min lägenhet. Det slutade med en kraschlandning strax före jul och jag fick tänka om. 

Jag behöver träffa folk och vara utomhus för att må bra. Det jag behöver sluta med är att fly och jaga. Det har blivit alltför mycket alkohol och cigaretter som är mitt sätt att fly problemen. Jag har också jagat kalorier i många år och är innerligt trött på det.

Nu ska jag försöka landa lite smidigare än sist. Jag ska ta hand om mig på ett hälsosammare sätt och se till så att jag får alla bitar som jag har behov av. Jag följer dr Chatterjees råd (Hälsobalansen) och använder mitt sunda förnuft. Jag har också kontaktat vårdcentralen för att få hjälp med rökavvänjning. Jag är extremt beroende av nikotin.

Det tar tid att mogna. Jag borde ha lärt mig vid det här laget men är dålig på att hantera stress. Ibland händer extraordinära saker och då får man bita ihop och bara ta sig igenom krisen så gott man kan.

Januari börjar lugnt och jag får försöka dra lärdom av höstens utmaningar och kriser.