Jag hörde på radion att Ungern och Grekland är sämst på jämställdhet i Europa. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag föddes i Sverige. Jag har ända sedan jag föddes haft privilegiet att bo i en demokrati. Ungerns historia ser annorlunda ut.

I min familj har vi alltid varit stolta att få bo i Sverige. När jag var ung skröt jag skamlöst över Sverige när jag var ute och reste i Europa. Jag såg mig som svensk, svensk och svensk! Detsamma gällde nog alla mina syskon.

Idag är det annorlunda. Mitt ungerska ursprung hann ikapp mig och jag ser mig mer som en världsmedborgare nu. Världen har krympt i och med globaliseringen och EU med mera.

#Metoo visar med största tydlighet att det är si och så med jämställdheten även i Sverige. Det visste jag redan eftersom jag har läst mycket feministisk litteratur och statistik i mina dagar och även har mina egna personliga livserfarenheter. Men nu kan knappast någon blunda för skevheten.

Ja, vi älskar detta land! Min kärlek till Sverige återvänder med full styrka nu när jag är delaktig i samhället igen och slipper må dåligt.