Jag har breddat min förståelse. Termen Comfort zon är ett väldigt användbart koncept. Plötsligt blir min process glasklar för mig.

Jag har deltagit i MYWAY-programmet på heltid i drygt fem veckor och nu kommer första reaktionen. Jag har gått utanför min Comfort zon ett tag och nu måste jag tillbaka in i min Comfort zon för att hämta andan och landa.

Det är så min process ser ut: Jag rör mig ut och in i Comfort zonen. För mycket av det ena eller andra är skadligt. Det gäller att hålla balansen så att det inte tippar över.

Nu backar jag och tar det lugnt tills jag har återhämtat mig. Därefter är jag lite starkare än förut. Och sedan fortsätter jag framåt tills jag måste ta ett steg bakåt igen.

Jag har fått helt nya upplevelser och erfarenheter, lärt mig massor av nytt och lärt känna många nya människor. Det har hänt mer på sex veckor än vad det har gjort på flera år. Allt nytt måste processas innan jag kan ta in mer. Jag är inte van vid detta tempo. För en gång skull är jag inte arg på mig själv eller besviken för att jag måste backa. Jag har istället full förståelse för att en process framåt och uppåt ser ut på detta sätt. Jag tar hand om mig själv på ett ganska ömsint sätt istället för att slå på mig själv.