I´m a cebra

 

Jag har läst Cathrin Frisemos bok I´m a Cebra on the digitized savanna. Det var en ögonöppnare för mig. Dessutom känner jag mig genast mer uppdaterad om vad som händer i arbetslivet och samhället efter att ha läst boken.

Ja idag är det viktigt att vara uppkopplad. Annars hamnar du i marginalerna. Digitala kunskaper är nödvändiga på 2000-talet. Väldigt mycket kommunikation sker på nätet. Men det behövs även sociala färdigheter utanför den digitaliserade världen. Det som kallas In Real Life (till skillnad mot In Fake Life som Frisemo kallar det digitaliserade utbytet).

Efter att ha läst boken blev jag klar över att jag är en zebra som har försökt vara ett lejon under lång tid. Jag har försökt passa in i en form som inte passar mig. Det är när jag är mig själv som jag kan utveckla mina superpowers och vara en ledare i mitt eget liv. Det låter lätt och självklart men har verkligen varit svårt för mig att fatta. Jag har varit alltför fixerad vid formella kompetenser.

Om man lyssnar så händer synkroniciteter, det vill säga det som synes vara en slump men inte alls är det. Och att jag snubblar över I´m a Cebra just i detta skede av mitt liv är en synkronicitet eftersom jag verkligen har stor nytta av boken.

Frisemos bok är inte bara upplysande utan erbjuder också verktyg att arbeta med. Det jag verkligen gillar med boken är att författaren skriver kort och koncist. Och om det är något jag har svårt för så är det tegelstenar där författaren breder ut sig i det oändliga. I´m a Cebra är en tunn bok som går på på kärnan hela tiden. Jag rekommenderar den varmt!