You think I´m weak

I think you´re wrong

If you´re gone av Matchbox 20

Mitt liv har genomgått stora förvandlingar. Först var jag stark. Därefter föll jag ner i vanmakt. Efter en lång ökenvandring återvänder styrkan och jag är starkare än någonsin. Det är en styrka som har sin källa i mitt inre. En styrka som jag sakta erövrar genom att lösa mina problem. Det är en styrka som inte syns i status eller privilegier utan som bottnar i att jag vet vem jag är.

När styrkan kommer inifrån och man har lärt sig konsten att definiera sig själv minskar behovet av bekräftelse från andra. Det man vet behöver man inte bli försäkrad om. Jag önskar att alla människor och speciellt att alla tjejer lär sig att definiera sig själva. Det är en alldeles för viktig sak att låta andra bestämma.

Först utbildade jag mig till jurist och gjorde detta till min främsta identitet. Som jag sagt tidigare tyckte jag att det var märkvärdigt. Därefter föll jag från min höjd och hamnade i vanmakt. Då blev psykiskt sjuk min nya identitet. Det gjorde mycket ont. Sjukdomen satte väldigt djupa spår i min personlighet.

Nu har jag äntligen släppt sjukdomsidentiteten och går in i min nyaste identitet att vara Lisa rätt och slätt. Identiteten Lisa har alltid funnits djupt inom mig och man kan säga att jag har grävt fram mitt autentiska jag.

I fortsättningen ska jag vara mera medveten hur jag definierar mig själv. Man kan förlora en identitet och det gör ont. En make/maka kan bli frånskild, en anställd kan bli arbetslös och så vidare. Det är bra att ha en identitet grundad i sig själv som finns kvar oberoende av livsförändringar.