Jag har haft ballongmage. Det är väldigt obehagligt. Kroppen svullnar och magen blir enorm, jag får plågsamma diarréer och skäms för min mage. Kroppen ändrar också ständigt form: En dag ser det ut som att jag är i fjärde månaden för att nästa dag se höggravid ut. Man ser ofta människor som mår psykiskt dåligt med dessa svullna magar.

Jag har haft hjälp av Deepak Chopras böcker om hälsa, bland annat har jag studerat Ayur-Veda och Mindfulness. Eftersom min ballongmage berott på psykologiska orsaker har jag försökt slappna av och finna lugnet. Det finns också avslappningsband som är bra.

När jag äter försöker jag skapa lugn. Deepek Chopra säger att vi inte ska äta när vi är arga eller upprörda. Jag har också försökt äta lite mindre portioner eftersom jag gärna äter för stora portioner. Om man har diarréer ska man helst inte dricka till måltiden eftersom maten färdas snabbare genom tarmarna då. Maten ska ätas sakta och tuggas väl. Efter maten ska man vila minst 15 minuter innan man gör något annat.

Yttre och inre stress fullkomligt förstör min maghälsa. Så jag har försökt eliminera stress. Jag brukar vara ute i god tid och ha god framförhållning när jag ska göra något. Det krävs lite planering.

Jag har tränat för att stärka kroppen. Nu går jag långa promenader för att få ordning på kroppen. Trots diarréerna har jag gått upp i vikt och nu har jag bestämt mig för att återfå min trivselvikt. Långa promenader stärker kroppen och magmuskulaturen.