Jag är så glad att jag har meningsfull sysselsättning!

Jag har varit i gång i snart två månader i MYWAY-programmet och jag går på heltid för första gången på många år. Det är helt underbart att vara igång igen och att vara upptagen. Jag har längtat så länge efter att göra meningsskapande saker av min tid.

Jag förändras. Jag blir mera utåtriktad och öppen. Mitt självförtroende får en boost. Jag känner mig ung på nytt. Ja, jag känner mig faktiskt ny.

Det har varit svårt med all denna fria tid som jag inte vetat vad jag ska göra med. Det är så lätt att bli slö och likgiltig när man står utanför. När man är sjukskriven får man inte heller göra vad man vill. Man får inte jobba ideellt eller läsa in högskolepoäng. Jag har också svårt att ta mig in på den reguljära arbetsmarknaden på grund av att jag har ett stort hål i min CV. Det är en svår situation att ta sig ur.

Jag tänker fortsätta att vara öppen med mina psykoser för jag vill hjälpa till att få bort stigmat som drabbar psykiskt funktionshindrade. Jag tänker vara fortsatt öppen även om jag drabbas negativt. Jag känner solidaritet med andra som drabbas av utmattning, psykoser, depression, ångest med mera. Öppenhet gynnar alla!