Globala problem kräver globala lösningar. Det hör man ju!

Vi kan inte stänga in oss i vårt eget hus och bara värna om vårt eget. Vi måste samarbeta med varandra för att hitta bra lösningar på våra problem. Vi måste arbeta över nationsgränserna. De globala problemen är allas problem.

Jag har läst en del fysik det senaste året. Först läste jag två böcker av Lynne McTaggart och just nu håller jag på med You are the Universe av min favoritförfattare och guru, Deepak Chopra. Det är inte lätt alla gånger. Jag är nybörjare på fysik och allt jag läser förstår jag inte. Men jag förstår tillräckligt för att det ska vara väldigt givande.

Vi hänger alla ihop. Vad du gör mot någon annan påverkar dig och andra. Vad som händer i en by i Afrika har betydelse för någon som bor i Sverige och vice versa. Det finns osynliga band som förenar oss. Vi har verkligen inte kommit på hur världen och Universum fungerar ännu. Det är inte en materiell värld vi lever i och det finns en massa samband som vi inte har förstått ännu.

Det krävs alltså en holistisk lösning. Vi kommer ingenstans genom att bygga murar där vi stänger ute varandra för vi hänger alla ihop.