Nu när jag hittat mig själv tänker jag minsann också vara mig själv

Jag tycker om människor som vågar vara den de är. Jag blir genuint glad när jag träffar på människor som bejakar sin unika personlighet.

Ja, vi måste alla anpassa oss mycket. Vi kan inte leva i ett samhälle utan att anpassa oss. Det är en balans att vara sig själv och att fungera tillsammans med andra. Ibland måste vi göra saker vi inte vill göra och ibland måste vi hålla inne med våra åsikter. Det gäller inte minst på vår arbetsplats.

Men. I väldigt många situationer kan vi välja att vara oss själva. Och. Det finns ett pris att betala för att vara genuin. Kanske skrämmer vi bort vissa människor och kanske blir vi ensamma.

Om jag måste välja mellan att vara mainstream eller att vara mig själv så tvekar jag inte. Priset jag får betala får jag tillbaka i livskvalitet. Och kvalitet slår alltid kvantitet!

Vi är många som tappat bort oss själva på vår livsväg. Vi har anpassat oss för mycket till andra. Vi har valt bort våra drömmar till förmån för annat. Vi tänker inte tillräckligt självständigt utan lyssnar för mycket på andra. Vi har stelnat och är trötta. Vi är för bekväma.

Men jag tror att de flesta av oss blir lite avundsjuka när vi stöter på människor som är äkta och som vågar vara sig själva.